miércoles, 14 de marzo de 2012

Perquè el 29 de març faré vaga (i tu també n'hauries de fer)

Si encara estàs pensant si fer o no fer vaga, si el discurs de la por que fa mesos que repeteixen constantment està començant a calar en tu, si encara tens dubtes:

Ja no cal que l'autoritat laboral autoritzi els Expedients de Regulació d'Ocupació. AIXÒ SOL JA JUSTIFICA UNA VAGA!!! Però hi ha més motius:
  1. Eixampla els supòsits d'acomiadament procedent i redueix les indemnitzacions. Ara ja no cal tenir pèrdues, ara n'hi ha prou amb un descens dels beneficis o de les vendes. I cap a casa amb 20 dies per any amb un màxim de 12 mensualitats. I si tot i les facilitats, l'acomiadament és improcedent, pasem de 45 dies/any a 33/dies any amb un màxim de 24 mensualitats (abans 42).
  2. Es podrà treballar amb un contracte de formació durant 3 anys amb les condicions precàries que aquest comporta. Fins que l’atur no estigui per sota del 15% s'amplia la franja d'edat a la q ue se li aplica aquest contracte, arribant als 30 anys.
  3. El nou “contracte per a emprenedors” (empreses menors de 50 treballadors) té un període de prova d’un any, de manera que quan quedi un dia per fer l’any et podran dir que no has passat el període de prova i acomiadar‐te sense cap mena d’indemnització.
  4. L’empresa podrà realitzar modificacions substancials de les condicions de treball quant a jornada, horari, règim de treball a torns, quantia salarial... I si no et semble bé, allà tens la porta: indemnització de 20 dies/any amb un màxim de 9 mesos. Em sembla que aquesta serà la bona...
  5. La fulminació de la negociació col∙lectiva que regula les condicions laborals. I tots sabem el poder d'un treballador davant tota l'empresa
  6. La falta d’assistència justificades que assoleixin el 20% de les jornades hàbils en dos mesos o el 25% en 4 mesos dins d’un període d’un any fanq ue un acomiadament sigui procedent. HE DIT JUSTIFICADES!
  7. L’aplicació de l’acomiadament per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció es podrà aplicar als treballadors laborals del sector públic. 
I perquè la crisi está sent llarga, profunda i dura, certament, pero no l'hem de pagar només els que no l'hem provocat!!

@NostraPolitica

Anna-Belén Avilés
@AB_Aviles

No hay comentarios:

Publicar un comentario